Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Volně pobíhající pes kousl mladíka do lýtka

HRADECKO-policii se podařilo vypátrat majitelku, ženě hrozí až 30tisícová pokuta  

Vzhledem k velmi dobré místní a osobní znalosti se policistům podařilo vypátrat majitelku volně pobíhajícího psa, který v pátek 9. září 2011 kolem deváté hodiny večer na chodníku v centru města Nový Bydžov kousl do lýtka jedenadvacetiletého tamního mladíka.

Po napadení zraněný muž odešel ke svému kamarádovi. Ten mu ihned krvácející ránu na noze vydezinfikoval. Druhý den mladík vyhledal lékařské ošetření a případ ohlásil novobydžovským policistům. Muž ochráncům zákona řekl, že k němu zezadu přiběhl černý krátkosrstý pes, který ho z ničeho nic kousl do pravého lýtka.
Policisté začali okamžitě pátrat po psovi a jeho majiteli, aby byla vyloučena hrozba vztekliny. Po rozsáhlém šetření se jim majitelku psa podařilo vypátrat. Nakonec pes skončil na vyšetření u veterináře. Ukázalo se, že kříženec vzteklinu neměl. Díky policistům byl muž ušetřen bolestivé léčby používané při pokousání neznámým psem.

Místní pětapadesátiletá majitelka psa se svým jednáním dopustila přestupku proti pořádku ve státní správě a územní samosprávě. V těchto dnech (19. září 2011) byl přestupek oznámen na správní orgán novobydžovského městského úřadu k projednání, který může majitelce toulavého psa uložit pokutu do třiceti tisíc korun.

nprap. Anna Pešavová - 23. září 2011 (12:49)

vytisknout  e-mailem