Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

8 objasněných případů

TRUTNOVSKO - Nakonec se obviněný s "kumpánem" rozhádali. 

Trutnovští kriminalisté minulý týden zadrželi 41letého muže, proti kterému policejní komisař zahájil trestní stíhání ze spáchání zločinu loupež a dále z přečinů krádež, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání a z přečinu zanedbání povinné výživy.
Obviněnému klademe za vinu, že si od března loňského ledna neplnil uloženou povinnost docházet na ochranné ambulantní léčení, a dále i to, že vůči svému synovi neplnil vyživovací povinnost, přičemž matce nezaplatil již 24 tisíc korun.
Muž měl dále na návštěvě v Janských Lázních okrást svého známého, když mu odcizil mobilní telefon, čehož se dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech uznán vinným ze zvlášť závažného zločinu loupež.
Dále měl obviněný koncem listopadu 2023 strhnout u domu v Janských Lázních poškozenou na zem a odcizit jí batoh s finanční hotovostí a nákupem, přičemž jí způsobil škodu téměř 20 tisíc korun.
Další batoh, který „lapka“ odcizil, nechal poškozený bez dozoru na dětském hřišti v Trutnově, přičemž takto způsobil škodu 3 tisíce korun.
 
Krom toho všeho mu klademe za vinu, že se svým 32letým kamarádem měli okrást známého v jeho trutnovském bytě, kam je pozval. Odcizili mu platební karty, ze kterých se pokusili vybrat finanční hotovost přesahující 20 tisíc korun.
Poslední případ se odehrál v Zámeckém parku ve Vrchlabí, kde nejprve došlo mezi obviněným a 32letým „kumpánem“ ke slovní, přičemž tento spor vyústil k fyzickému napadení.  Mladší z mužů zůstal po napadení ležet na zemi, čehož obviněný využil, prohledal mu kapsy a odcizil mu telefon a peníze.
Obviněný 41letý muž byl po provedení všech procesních úkonů eskortován do výkonu trestu odnětí svobody. V případě prokázání viny mu hrozí až 10letý pobyt za mřížemi.

por. Pižlová Šárka, DiS.
30. ledna 2024, 10:00

vytisknout  e-mailem