Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

8 mrtvých

NOVOJIČÍNSKO - dvě nehody motorkářů 

V průběhu dne 21. srpna vyšetřovali novojičínští dopravní policisté dvě nehody motorkářů. Jedna dopadla tragicky druhá s těžkým zraněním. Na silnicích Novojičínska tak v letošním roce vyhasl 8 lidský život.

První tragickou dopravní nehodu vyšetřují policisté s podezřením ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti.  Dopravní nehoda se stala na silnici I třídy v katastru obce Bílov. Účastníky byla 20letá řidička osobního automobilu a 37letý motocyklista, který na následky nehody zemřel. Samotné okolnosti průběhu nehody se nadále vyšetřují. Policisté na místě nehody zajistili „brzdné stopy“, pořídili fotodokumentaci a výslechy svědků. Alkohol u řidičky nebyl zjištěn.  Samotný rozpůlený motocykl byl policisty zajištěn.

Účastníkem druhé dopravní nehody byl 17letý „neřidič“ motocyklu Simson. Ten v podvečerních hodinách usedl na motocykl a vydal se na silnici bez řidičského oprávnění. Osudnou se mu stala levotočivá zatáčka v obci Blahutovice. V tomto místě nezvládl řízení a havaroval do dopravního značení.  Následným pádem si způsobil zranění s nutným lékařským ošetřením.  Okolnosti nehody vyšetřují dopravní policisté s podezřením ze spáchání několika přestupků.  Motocykl si převzal na místě majitel, který mu jej zapůjčil. Také on je podezřelý ze spáchání přestupku podle § 125c odst. 1, písm.k zák.č. 361/2000 Sb.

U obou dopravních nehod zasahoval složky IZS, včetně vrtulníku RZS.

Tisková zpráva ze dne 22.8.2013

por. Mgr. Petr Gřes

vytisknout  e-mailem