Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

50letého muže zranil býk

a další zprávy z Přerovska 

Případ vykradených balíků objasněn
 
Na konci měsíce srpna 2009 se neznámý pachatel vloupal do drátěné klece přepravní společnosti českých drah. Vnikl do drátěné klece s balíky na I. nástupišti železniční stanice Přerov. Přitom vytrhl pletivo z rámu klece. Odcizil odtud celkem 9 balíků devíti různých subjektů, v nichž byly uloženy v prvním neurčité tiskoviny, v dalších pak kosmetika, ekologická netoxická barva, textil, čipové karty, kartony, motorové díly a devátý balík s nezjištěným obsahem. Balík s ekologickou barvou byl policisty nalezen ve dvorním traktu na ul. Husova. Poté byl předán zpět poškozené organizaci. Celková škoda na odcizených věcech byla po vyčíslení všech subjektů stanovena na výši 176 500 Kč. Na poškozeném pletivu klece pachatel způsobil škodu 500 Kč. V těchto dnech byl jako pachatel zjištěn muž (1983) z Přerova, který se ke skutku doznal. Tohoto jednání se dopustil i přesto, že byl Okresním soudem v Přerově pravomocně odsouzen pro předchozí majetkovou trestnou činnost. V tomto případě bude ve věci vedeno zkrácené přípravné řízení pro podezření z trestného činu krádež vloupáním a hrozí mu odnětí svobody až na tři léta nebo peněžitý trest.
 
Býk těžce zranil 50letého muže
 
Včera před polednem v obci Černotín v zemědělském obchodním družstvu byl při přehánění býků z ohrady k vážení napaden jednoročním býčkem 50letý poškozený. Býk ho 4x nabral na rohy, vyhodil do vzduchu a po pádu na zem na něj několikrát dupl. Bylo mu způsobeno zranění hlavy s dobou léčení 6-8 týdnů. Alkohol byl vyloučen dechovou zkouškou, kterou u něj policisté provedli v nemocnici v Hranicích. 
 
Vloupání do restaurací
 
Neznámý pachatel z úterý na středu v Lipníku n/B. po překonání zajišťovací petlice okna vnikl do stánku zahradní restaurace. Z tohoto odcizil 191 krabiček cigaret různých značek, destiláty, mikrovlnou troubu, digitální váhu, fritovací hrnec a částku 400 Kč v mincích, které byly položeny v mincovníku na pultu. Celková škoda byla vyčíslena na 23 090 Kč. 
Ve stejnou dobu neznámý pachatel vnikl po vyražení dveří do skladu restaurace v Zábeštní Lhotě. Odsud si odnesl dva prázdné a dva plné 50 litrové sudy piva. Dále odcizil jeden prázdný a dva plné sudy kofoly a jeden prázdný 30 litrový sud od piva. Škoda byla v tomto případě vyčíslena na 14 500 Kč. 
 
Při nehodě narazil do stromu a sloupků u pastviny 
 
Včerejšího dne okolo 14.50 hod. jel řidič (1989) s nákladním vozem Avia ve směru od Potštátu na Odry. V prudké pravotočivé zatáčce ve stoupání nad městem Potštát nezvádl řízení, sjel na levou stranu silnice, kde s vozem vyjel do svahu. Zde narazil do stromu a při výjezdu na svah narazil přední částí do sloupků, které ohraničují prostor pastviny. Dechová zkouška byla negativní a ke zranění nedošlo. Na vozidle vznikla škoda asi 50 000 Kč a na oplocení pastviny asi 3000 Kč. Věc byla řešena jako malá dopravní nehoda s uložením blokové pokuty ve výši 1100 Kč. 

vytisknout  e-mailem