Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

43-Dnes jsme z Vrbětic odvezli další materiál

ZLÍNSKO: Prozatím se nejedná o výbušniny.  

Během pátku 23. ledna 2015 pověření pracovníci speciálně vytvořené skupiny vyskladnili další prostory jednoho ze skladů v areálu ve Vrběticích. V odpoledních hodinách zástupci firmy, která materiál vlastnila, odvezli novému majiteli. Opět se vyvážely chemické látky, konkrétně chloristan amonný. Stále předpokládáme, že munici začneme odvážet do konce měsíce ledna. Zároveň s vyskladňováním a odvozem munice bude v areálu probíhat avizovaná kontrola podle kontrolního řádu.

Policejní pyrotechnici v minulých dnech dokončili práci na trhací jámě a příjezdové cestě k ní. Prozatím jsme uvnitř nelikvidovali žádnou munici, jež není schopná převozu. Jakmile pyrotechnici začnou s likvidací munice přímo v areálu muničních skladů, budou o tom s předstihem informovat starosty okolních obcí, stejně jako doposud.

Během měsíce ledna jsme ze střeženého prostoru zaznamenali několik ran doprovázených kouřem. Pyrotechnici zkoumali jejich příčinu. Po důkladném zvážení všech okolností zjistili, že se nejednalo o exploze, ale o praskání větví pod tíhou mokrého sněhu a pád úlomků betonu a fragmentů rozházené munice po loňských výbuších. Proces vyvolal jak zvukové, tak vizuální projevy.

Apelujeme na obyvatele okolních obcí, kteří používají k dopravě komunikaci z Haluzic směrem na Lipovou a Loučku, aby zde bezpodmínečně dodržovali stanovenou rychlost. Tak je nyní z důvodu bezpečnosti určena a zřetelně vyznačena na 50 km/h. Podél cesty se nepřetržitě pohybují vojáci a policisté, kteří střeží stanovený okruh kolem muničních skladů, proto je nutné jezdit tudy s opatrností.

 

Vyskladňování2.JPG
Vyskladňování2-3.JPG

Vyskladňování 2-4.JPG

 

23. ledna 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem