Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

4 promile

NOVOJIČÍNSKO-v noci kradl, ráno byl v cele 

Nabízel zboží, které odcizil, policisté jej zatkli
V noci 5.2.2014 vykradl hernu v Novém Jičíně, ráno si pro něj policisté došli a zatkli jej. Část odcizených věcí u něj zajistili, druhou část měj jeho parťák. Oba skončili v policejní cele s podezřením ze spáchání více jak 10 případů krádeží.

Oba muži ve věku 27let z Nového Jičína se dopouštěli trestné činnosti od měsíce listopadu.  Jeden z nich byl za stejnou trestnou činnost již souzen. Naposledy si ve vězení odpykal 3 letý trest.
Policisté jejich jednání nadále prověřují, porovnávají další případy se zajištěnými stopami a shodným provedením. Jedno je jisté, specializovali se na sklepy, kola a restaurace. Svou trestnou činnost páchali mimo jiné v lokalitách ul. U Jičínky, Husova, Divadelní. Škodu, kterou poškozeným způsobili, z části samostatně z části dohromady, je v řádu desítek tisíců korun.

V autě se cítil bezpečněji
Ve středu 5.2.2014 havaroval s téměř 4promile alkoholu 56letý muž se svým vozidlem.

S notnou dávkou odvahy projížděl z města na Šenov u Nového Jičína. V jeho jízdě mu zabránila až řidička, která dávala přednost chodci na přechodu pro chodce. Opilý řidič nedobrzdil a do stojícího auta naboural. Stát se to o pár vteřin dříve mohl být zmařen další život na přechodu.
Dopravní policisté řidiči změřili hladinu alkoholu s opakovaným výsledkem téměř 4 promile. Opilý muž se nebyl schopen udržet na nohou, za volant si ale troufl. Místo dopravní nehody museli policisté řádně zadokumentovat, čímž došlo k částečnému omezení provozu.
Výsledkem je způsobená škoda na motorových vozidlech v předběžné výši 10tisíc korun, prožitý šok havarované řidičky a zadržený řidičský průkaz. Jednání opilého řidiče nyní policisté prověřují ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky s možným tříletým trestem odnětí svobody, peněžitým trestem nebo zákazem činnosti.   


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín

vytisknout  e-mailem