Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

3 pokuty za 150 tisíc korun

KRAJ - Akce na přetížené kamiony. 

vážení.jpgNízkorychlostní kontrolní vážení V pondělí 17. ledna 2022 si policisté z oddělení silničního dohledu krajského ředitelství na dálnici D11 při dohledu nad silničním provozem vytipovali zřejmě 3 přetížené nákladní soupravy vezoucí dřevní kulatinu, které se rozhodli zkontrolovat. Právě řidiči kamionů převážející dřevo jsou častými přestupci v dopravě, když překročí největší povolenou hmotnost silničního vozidla a největší povolenou hmotnost na nápravu a na skupinu náprav silničního vozidla.

Policisté nejprve řidiče předepsaným způsobem zastavili a poučili je o tom, aby je následovali do prostor, kde bude následovat nízkorychlostní kontrolní vážení jejich vozidel. Všichni 3 cizinci policisty následovali, ale samotnému kontrolnímu vážení se odmítli podrobit. Následně jim tedy policisté v příkazním řízení uložili každému  50 tisícovou pokutu a zakázali jim další jízdu.
Právě přetížení kamiony jsou zdrojem poškozování pozemních komunikací a v neposlední řadě jsou potencionální hrozbou pro ostatní účastníky v silničním provozu.

por. Pižlová Šárka, DiS.
19. 1. 20222, 9:40

Odkazy do noveho okna

vážení

vážení 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem