Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

28. Orlický maraton v Deštném v Orlických horách

RYCHNOVSKO - Omezení v dopravě 

Ve dnech 4. a 5. února 2012 proběhne ve středisku zimních sportů v Deštném v Orlických horách  tradiční „ORLICKÝ MARATON“.
Jedna ze čtyř nejmasovějších lyžařských akcí v republice se koná v rámci největšího seriálu zimních běhů na lyžích SkiTour a každoročně se jí účastní několik stovek závodníků a desítky diváků. Pořádání tohoto již 28. ročníku přinese v době jejího konání určitá omezení v dopravě i omezení pohybu osob v okolí běžeckých tratí.

Výrazná omezení se budou týkat zejména pohybu motorových vozidel. K zabezpečení pokud možno bezproblémového průběhu akce bude posílen výkon služby hlídek z řad rychnovské pořádkové i dopravní policie i pořadatelské služby SKI Skuhrov nad Bělou. Z tohoto důvodu žádáme všechny sportovní návštěvníky střediska o respektování a dodržování pokynů pořadatelů a policistů. Řidiče zejména žádáme, aby svá vozidla parkovali na vymezených parkovištích a nenechávali je zaparkovaná v místech, kde by tvořila překážku v silničním provozu. A to především tam, kde by došlo k omezení průjezdnosti komunikací a tím ke ztížení nebo vyloučení možnosti průjezdu vozidel lékařské pomoci, policie, hasičů a horské služby, čímž by mohlo dojít k ohrožení zdraví nebo života osoby, která bude v danou chvíli tuto pomoc potřebovat.

Zároveň žádáme všechny návštěvníky akce o zvýšenou pozornost, týkající se svých osobních věcí. Neponechávejte ve svých vozidlech žádné cenné věci, drahé předměty či osobní doklady, a už vůbec ne viditelně za skly auta. Věci si neodkládejte volně bez dozoru ani v okolí sportovišť. Předejte tak záměru rádoby „sportovců“ tyto věci si přivlastnit.

Všem návštěvníkům Deštné v Orlických horách přejeme příjemný a bezproblémový pobyt na akci, jejíž spolupořadatel je i Sportovní klub policie Rychnov nad Kněžnou.

por. Mgr. Alena Kacálková
3. února 2012 v 11:00

vytisknout  e-mailem