Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

25. 5. Mezinárodní den pohřešovaných dětí

ZLÍNSKÝ KRAJ: Při pátrání po dětech je důležitá rychlost zahájení pátrání díky přesným informacím o dítěti (fotografie, popis oblečení, informace o zdravotním stavu, či místě, kde se naposledy nacházelo). 

Právě dnes 25. května si připomínáme Mezinárodní den pohřešovaných dětí, takzvaný „POMNĚNKOVÝ DEN“. Cílem projektu je upozornit na problematiku pohřešovaných dětí
a pátrání po nich. Pohřešování dítěte je vždy velice závažná událost, při které se aktivuje maximální počet sil a prostředků nejen policie, ale i dalších složek.

V případě pátrání po pohřešovaném dítěti, které může být ohroženo na zdraví či životě se využívá Národní koordinační mechanismus pátrání po pohřešovaných dětech.  Díky tomuto efektnímu nástroji se informace o pohřešování dostává velmi rychle k veřejnosti zejména prostřednictvím médií. Více o této problematice naleznete na: https://www.mvcr.cz/clanek/narodni-koordinacni-mechanismus-patrani-po-pohresovanych-detech.aspx  .

Ve Zlínském kraji jsme v tomto roce k 19. květnu pátrali po 12 pohřešovaných dětech (věk do 18 let). Za rok 2021 policisté hledali 33 dětí. Všechny se nám je podařilo nalézt
a předat rodinám. Mezi nejčastější příčiny pátrání po dětech patří, že se dítě nevrátí ze školy, ztratí se v cizím městě či přírodě, případně odchodem z domova řeší problémy v rodině.

Pátrání po pohřešovaných dětech ve Zlínském kraji

Územní odbor

2021

2022 k 19. 5.

Zlín

11

2

Kroměříž

8

4

Uherské Hradiště

6

3

Vsetín

8

3

Celkem dětí

33

12

25. května 2021, por. Bc. Jitka Lysáčková

Odkazy do noveho okna

Pomněnkový den

Pomněnkový den 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem