Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Nepříjemné probuzení  

Policisté Svitavského regionu řešili 1. září sedm trestných činů a osm přestupků. Úterý nebylo dnem bez nehod. Naštěstí, při jediné nehodě, nebyl nikdo zraněn. Hmotná škoda dosáhla částky 30 tisíc korun.
Policisté všech obvodních oddělení, dopravního inspektorátu a preventivně informační skupiny se v první školní den objevili na přechodech pro chodce. Dohlíželi na bezpečné přecházení nejen školáků.
 
Nepříjemné probuzení zažila žena z Litomyšle. Bývalý manžel spící ženu stáhl za kotníky z postele na zem a vláčel ji po koberci. Poté postel z bytu odnesl. Přestupek proti občanskému soužití nyní řeší policisté obvodního oddělení.
 
Škodu 4 tisíce korun způsobil neznámý pachatel, který odcizil přívěsný vozík za osobní automobil. Vozík byl zaparkovaný na zahradě mezi domy v obci na Svitavsku. Jestli policisté pachatele dopadnou, je otázka, protože vozík byl odcizen v dubnu letošního roku.
 
Poškozené ramínko předního stěrače zjistil majitel vozidla felicie, kterou měl zaparkovanou na náměstí v Jevíčku. Škoda je  tisíc korun. Neznámý pachatel se dopustil přestupku proti majetku a na policistech z Moravské Třebové je, aby případ objasnili. 
 
Z neuzamčeného sklepa panelového domu ve Svitavách zmizel demižon. Ztrátu nádoby by majitel pravděpodobně oželel, ale v demižonu byla slivovice. Policisté řeší případ jako přestupek proti majetku.
 
Na pět minut se vzdálil od svého jízdního kola mladý muž z Litomyšle a domů šel již pěšky. Neuzamčenému kolu neodolal neznámý pachatel. Škoda je 4 tisíce korun. Přestupek proti majetku vyšetřují policisté z Litomyšle.
 
Čerpací stanice v Moravské Třebové přišla o téměř 60 litrů benzinu. Zatím neustanovený řidič natankoval do nádrže vozidla pohonné hmoty za téměř 2 tisíce korun. Místo placení, nastoupil a ujel.
por. Bc. Hana Kaizarová

vytisknout  e-mailem