Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Kolo zahodil a schoval se v křoví  

Pondělí 14. září bylo dnem bez dopravních nehod. Policisté se přesto nenudili. Řešili 7 trestných činů a 9 přestupků. Eskontní skupina vezla opilého muže na Protialkoholní záchytnou stanici do Pardubic. Policisté skupiny dohledu nad silničním provozem udělili neukázněným řidičům 14 pokut.

Cyklista, jedoucí po jedné ze svitavských ulic, měl spolu s kamarády slovní rozepři s mužem, který si nadávky nenechal líbit. Nasedl do svého automobilu a začala honička. Muž na kole věděl, že nemá šanci ujet, a proto seskočil z kola a schoval se do křoví. Kolo položené u silnice naložil majitel renaultu do svého vozu a odjel. Odmítá kolo vydat dokud mu někdo z partičky kamarádů nezaplatí za údajně postřílené holuby. Policisté případ řeší jako přestupek proti občanskému soužití.

Na stanování v lese ve Svitavách bude mít žena, které ze stanu zmizel notebook, špatné vzpomínky. Neznámý pachatel využil nepřítomnosti majitelky a v blíže neurčenou dobu počítač sebral. Vzniklá škoda bude upřesněna po ocenění. Přestupek proti majetku řeší policisté obvodního oddělení.

Od poloviny srpna do 12. záři zmizelo z lesní cesty dřevo. Neznámý pachatel odvezl 12 m3  vytěženého dřeva. Policisty z Moravské Třebové nyní čeká nelehký úkol, odhalit pachatele přestupku proti majetku.

Dvě ženy byly zadrženy pracovníky ostrahy při krádeži drogistického zboží. Jedna z žen odcizila 41 kusů zboží, druhá žena 35 kusů zboží. Všímavá ostraha supermarketu ve Svitavách tak zachránila věci za téměř 5 tisíc korun. Ženy za přestupek mohou očekávat pokutu až patnáct tisíc korun.

Jízdní kolo, uzamčené ve společných prostorách paneláku v Litomyšli, se pravděpodobně zalíbilo neznámému pachateli. Dámské kolo v hodnotě tří tisíc korun zmizelo neznámo kam. Majitelka krádež oznámila policistům obvodního oddělení.
por. Bc. Hana Kaizarová
 

vytisknout  e-mailem