Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Pil před jízdou, teď bude chodit pěšky 

 

 

 

Náročný den měli ve středu policisté regionu Svitavska. Vyšetřovali 11 trestných činů, 7 přestupků a 2 dopravní nehody. I operační důstojník se zapotil. Přijal na tísňové lince 38 telefonátů, z toho 28 bylo využito pro další práci policie.

Neznámý pachatel odcizil mobilní telefon, který byl volně odložený na stole v baru v Moravské Třebové. Majitel telefonu se choval opravdu nezodpovědně. Škoda je téměř 5 tisíc korun. Přestupek proti majetku nyní vyšetřují policisté z obvodního oddělení.

 

V blíže neurčenou dobu zmizela z garáže rodinného domu benzinová motorová pila, která byla oceněna na částku téměř 5 tisíc korun. K lupu se neznámý pachatel dostal bez použití násilí. Ohledání místa činu policisté ze Svitav, vzhledem k pozdnímu oznámení ztráty, neprovedli. Za přestupek proti majetku hrozí pachateli, v případě dopadení, pokuta až 15 tisíc korun.

 

Policisté provádějící silniční kontrolu u bazénu v Poličce zastavili řidiče renaultu. Provedenou dechovou se ukázalo, že muž před jízdou požil alkoholické nápoje. Policisté přístrojem Dräger naměřil hodnotu 0,51 promile alkoholu v dechu. Oznámení o přestupku bude zasláno na příslušný městský úřad k projednání. Správní orgán rozhodne o výši pokuty a délce zákazu činnosti řízení motorových vozidel.

 

Na Smetanově ulici v Poličce napadl neznámý pachatel muže, kterému způsobil zranění hlavy. Podnapilého muže převezli zdravotníci k lékařskému ošetření.
por. Bc. Hana Kaizarová

vytisknout  e-mailem