Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Tématem dne - neshody v rodině 

V průběhu úterního dne 8. července 2008 policisté ve svitavském regionu zpracovali 33 nových spisů. Převážná část patřila obyčejným číslům jednacím. Pět spisů se týkalo nových trestných činů a dalších 7 nových přestupků. Tyto policisté zadokumentovali a nyní provádí prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení převážně u případů majetkového charakteru, například ve věci podezření ze spáchání trestného činu krádeže, vloupání do restaurací a sklepa.
 
Svitavští policisté  pátrají po pachateli, který nezjištěným předmětem na ulici Mýtní rozbil reklamní poutač. Škody firma vyčíslí v průběhu několika dní a tak je prozatím případ řešen jako přestupek proti majetku.
Ze staveniště silničního obchvatu zloděj odcizil ocelovou bednu s trakční baterií a řadičem běžícího bodu. Škody jsou vyčísleny na víc jak 13 tisíc korun. Zloděj se v případě dopadení bude zodpovídat z trestného činu krádež, za který mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.
V obci Javorník policejní hlídka během dopoledne prováděla dechovou zkoušku u řidiče traktoru. Hodnoty jednoznačně hovořily o požití alkoholu před jízdou. (1,19 promile). Řidič se dopustil přestupku v oblasti dopravy.
Majitel odcizeného jízdního kola z poloviny srpna letošního roku si sám vyhledal pachatele a s tímto poznatkem přišel na policejní služebnu. Policisté se případem intenzivně zabývají. Další případ, který řeší svitavští policisté, je ztráta mobilního telefonu a jeho následný nález neznámým člověkem.
 
Moravskotřebovští policisté v úterý večer vyjížděli řešit do malé obce na Jevíčsku manželské neshody. V hádce měl muž uhodit svoji manželku a pak naložit jejich dvě nezletilé děti do vozu a odjet s nimi přespat do hotelu.  Žena následně volala policii a žádala o pomoc. Vše se nakonec vysvětlilo a policejní hlídka mohla opět pokračovat ve své další činnosti.
O den později byly opět řešeny další manželské spory. Ty se udály kolem poledne v další z obcí na Moravskotřebovsku.  Tentokrát se jednalo o urážky ze strany manžela prostřednictvím telefonu. Žena výhrůžky nechtěla podcenit a tak věc oznámila. 

Poličští policisté řešili případ vloupání do sklepní kóje, ze které odcizil 9 kilogramový prací prášek, několik kusů balení kávy a konzerv. Škody poškozením a odcizením jsou majitelem vyčísleny na necelé 2 tisíce korun.

Svitavská dopravní policie řešila dopravní nehodu za obcí Jedlová. Řidič, který z dosud nezjištěných příčin vyjel ze směru své jízdy a narazil do protijedoucího vozidla, byl vážně zraněn. Na záchraně jeho života se podílela letecká záchranná služba.  

Policisté ze skupiny dohledu nad silničním provozem
během dne zjistili 33 dopravních přestupků. Řidiči za rychlou jízdu a nepoutání se bezpečnostními pásy dostali pokuty.
nprap. Anna Štegnerová
19. 8. 2009
 

vytisknout  e-mailem