Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Mršiny zvířat na skládce 

Pondělí bylo pro policisty Územního odboru ve Svitavách klidnějším dnem. Přijali oznámení o 9 přestupcích a 5 trestných činech. Dopravní policisté řešili jednu dopravní nehodu, při které byla zraněna jedna osoba.

Pacientka hospitalizovaná v nemocnici přišla o svůj mobil. Měla ho položený na stolku vedle postele. Volně přístupný nemocniční pokoj nahrál neznámému pachateli. Policisté případ řeší jako přestupek proti majetku.

Policisté ze Svitav pátrají po neznámém pachateli, který neoprávněně odebíral elektrickou energii. Od 31. srpna do 7. září byly připojeny kabely do hlavního vypínače v rozvodné skříni. Energie tak proudila do celého rodinného domu. Škoda, která vznikla, bude vyčíslena dodavatelem elektrické energie.

V pondělí přišel oznámit řidič kamionu, že přišel v sobotu o svůj mobilní telefon. Muž usnadnil neznámému pachateli práci. Neuzamkl kabinu automobilu a na patnáct minut odešel. Mobil značky Samsung za tři tisíce korun má nyní jiného majitele. Policisté ze Svitav případ zaevidovali jako přestupek proti majetku.

Čtyři  igelitové pytle se zvířecími ostatky odhodil v lesním porostu ve Svitavách neznámý pachatel. Dopustil se přestupku proti veřejnému pořádku, protože tak založil skládku. Mršiny zvířat skončily v kafilérii.

Žena odložila svůj mobilní telefon na umývadlo ve firmě v Moravské Třebové, kde je zaměstnaná.  Při odchodu z umývárny na telefon zapomněla. Neznámému pachateli stačila pětiminutová nepřítomnost majitelky a přístroj odcizil. Krádeží ženě vznikla škoda, která přesáhla tři tisíce korun.

Nechat odloženou peněženku na stole v baru je velmi riskantní. S tím má zkušenost muž, který přišel o téměř 2 tisíce korun. Neznámý pachatel, během hodinové nepřítomnosti majitele sebral finanční hotovost. Peněženka se lapkovi asi nelíbila, a proto ji na stole nechal. Policisté z Moravské Třebové krádež vyšetřují jako přestupek proti majetku.
por. Bc. Hana Kaizarová
 

vytisknout  e-mailem