Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

24 hodin na Svitavsku

Vandalství je téměř na denním pořádku 

V průběhu pondělní služby dne 17. srpna 2009  policisté ve svitavském regionu zpracovali 25 nových spisů. Převážná část patřila obyčejným číslům jednacím. Pět spisů se týkalo  nových trestných činů a další jedenáct nových přestupků. Tyto policisté zadokumentovali a nyní provádí prvotní šetření. Policisté zahájili úkony trestního řízení převážně u případů majetkového charakteru.  
 
Za spolupráce veřejnosti se policii podařilo nalézt po dvou letech jeden ze sedmi odcizených Mariotereziánských mezníků, které zmizely z turisticko-naučné stezky mezi obcemi Kukle a Ostrý Kámen.  Jeden z kamenů zdobil zahradu rodinného domu na Svitavsku. Majitel kámen dobrovolně policii vydal a ta jej vrátila zpět původnímu majiteli. Hodnota odcizeného kamene je dle odborníků vyčíslena na 20 tisíc korun. Případ je řešen jako krádež.
 
Policisté z Litomyšle pátrají po zloději, který se v průběhu pondělního dopoledne vloupal do bytu, ze kterého majitelce odcizil část vybavení v podobě televizoru, DVD přehrávače a notebooku. Hodnota odcizených věcí je dle majitelky vyčíslena na dvaatřicet tisíc korun. Po zloději, který se dopustil trestného činu krádež a porušování domovní svobody policie pátrá.  
 
Moravskotřebovští policisté prověřují případ krádeže a neoprávněného držení platební karty, ze které je podezřelý sedmadvacetiletý muž. Ten měl při své návštěvě známého na jaře letošního roku odcizit volně odložené kreditní karty a prostřednictvím nich pak provést několik výběrů, čímž majiteli způsobil škodu za víc jak 40 tisíc korun.
 
V Poličce policisté řeší případ dvou neoprávněných výběrů z platební karty, která byla majiteli odcizena v době mezi 8. a 14. srpnem. Z účtu byla poškozenému vybrána tři tisícová hotovost.
 
Není rozhodně správné trávit letní prázdniny pácháním klukovin, které mnohdy překročí hranici zákona. Právě podobného jednání se krátce po sedmé hodině večer dopustil třináctiletý hoch, který usedl za řídítka malého motocyklu Jawa Pionýr a na tomto motocyklu se projížděl ve směru od Kunčiny na Moravskou Třebovou. Zřejmě si neuvědomil, že nevlastní řidičské oprávnění. Při tomto počínání však byl spatřen policejní hlídkou a ta mladého řidiče zastavila. Naštěstí se chlapci při jeho jízdě na poměrně frekventované silnici nic nestalo. Případ bude po zadokumentování pro nedostatek věku chlapce pravděpodobně odložen.
 
Svitavští policisté pátrají po vandalovi, který ze soboty na neděli v areálu firmy hozením kamene poškodil sklo předních dveří autobusu. Škoda,která jednáním neznámého pachatele vznikla, je vyčíslena na 30 tisíc korun.
 
Tři nemovitosti na ulici Jiráskova v Moravské Třebové od uplynulého  víkendu zdobí černé nápisy, které tu po sobě zanechal neznámý vandal. Majitelé škody odhadly na 36 tisíc korun. Pokud bude sprejer dopaden, hrozí mu v případě prokázání viny až jednoleté vězení.
 
Dopravní policisté během dne řešili dvě nehody. Jedna z nich byla s tragickými následky. Při pádu z kola tu zemřel člověk.  Druhá z nehod se obešla bez zranění.
 
Vyjíždění z místa ležícího mimo pozemní komunikaci a nedání přednosti nákladnímu automobilu s návěsem, se nevyplatilo řidiči Fordu Ka. Střet vozidel se stal u obce Sedliště kolem 16:45 a hmotné škody jsou odhadnuty na 190 tisíc korun. Naštěstí při nehodě nebyl nikdo zraněn.
nprap. Anna Štegnerová
18. 8. 2009
 

vytisknout  e-mailem