Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

2. místo v prestižní anketě

Ms kraj: Anketa POLICISTA ROKU 2016: kpt. Ing. Bc. Jaroslav Chromík obsadil 2. místo 

Při vyhlašování prestižní ankety POLICISTA ROKU 2016 mělo v Praze moravskoslezské krajské ředitelství svého zástupce. Na 2. místě byl vyhlášen a cenu z rukou pana policejního prezidenta převzal kpt. Ing. Bc. Jaroslav Chromík.

nej policista 2_misto A.jpg
Vyhlašování se uskutečnilo 22. září ve Španělském sále Pražského hradu. Jednalo se o 17. ročník této prestižní ankety. Etická komise Policie ČR navrhla kpt. Chromíka a další vítěze z desítek nominovaných policistů a občanských zaměstnanců. Celá tisková zpráva z oceňování je zveřejněna na www.policie.cz: http://www.policie.cz/clanek/web-informacni-servis-zpravodajstvi-policista-roku-2016.aspx ; fotografie jsou dostupné na Facebooku Policie ČR (facebook.com/PolicieCZ).

Kpt. Chromík slouží na 2. oddělení odboru hospodářské kriminality krajského ředitelství. Do služebního poměru nastoupil v roce 1996. Vyšetřuje nejsložitější a nejzávažnější hospodářskou trestnou činnost. Z vyjádření dozorových krajských státních zástupců je zřejmé, že průběh přípravných řízení, která vede, je bezproblémový, rychlý a efektivní.

Policista patří stabilně k nejerudovanějším a nejzkušenějším policistům odboru. Loni například ukončil návrhem na podání obžaloby vyšetřování dvou složitých a rozsáhlých hospodářských trestních věcí. Jednou z nich byl trestný čin podvodu spáchaný řadou dílčích útoků v období 6 let s 19 300 poškozenými se škodou přes 6 milionů korun. Případ ve zkratce: Muž měl podvodně nabízet a slibovat práci z domu. Vyžadoval platby za podrobnější informace a podklady, práci ale žadatelům nezajistil. Jedná se o případ, který byl médiím rovněž prezentovaný.

Dovolím si doplnit informaci z prosince minulého roku, a to, že kpt. Chromík byl oceněn jako Policista roku 2016 při slavnostním vyhlášení v rámci našeho krajského ředitelství (http://www.policie.cz/clanek/oceneni-nejlepsich-524753.aspx ).

Jak vnímá pan kapitán „celorepublikové“ 2. místo? „Ocenění si velmi vážím. Dodá jistě další motivaci k práci nejen mi, ale také dalším kolegům. Když si promítnu samotné vyhlašování, místo bylo zvoleno opravdu vhodně a atmosféra odpoledne byla velmi příjemná. Doplnil bych rád, že svou práci dělám, jak nejlépe umím, nikoliv pro obdobná ocenění, ale je pravda, že jsem byl potěšen. A je také pravdou, že určitě nejsem jediný, který si cenu zaslouží. Znám mnoho erudovaných kolegů a mnoho dalších složitých případů, které nebyly medializovány....“

Gratulujeme k ocenění.

por. Mgr. Soňa Štětínská
Krajské ředitelství policie Moravskoslezského kraje
oddělení tisku a prevence, 26. září 2017

vytisknout  e-mailem