Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

2.AKTUALIZACE - Syn napadl nožem otce, ten skončil v péči lékařů

KRAJ - Krajští kriminalisté řeší pokus vraždy ze sobotního večera. Syn po hádce zaútočil nožem na svého otce a způsobil mu vážná zranění. 

Dnes odpoledne probíhalo vazební zasedání, v rámci kterého soudce akceptoval všechny tři navržené důvody vazby (tedy předstižní, koluzní i útěkové) pro 20ti letého muže, který je obviněn ze zvlášť závažného zloččinu vraždy ve stadiu pokusu.


mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
11. října 2021
 

_______________________________________________________________________________________________________

V souvislosti s případem napadení na Berounsku již krajští kriminalisté sdělili včerejšího dne obvinění 20ti letému mladému muži, a to ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu. Dnešního dne pak bude podán podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, a to pro všechny tři vazební důvody.

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
11. října 2021

______________________________________________________________________________________________________

V sobotu, krátce po půl desáté večer, vyjížděly policejní hlídky na oznámení Zdravotnické záchranné služby Středočeského kraje k napadení do jedné z obcí na Berounsku.

V jednom z rodinných domů měl 20letý mladý muž, po předešlé hádce a fyzickém konfliktu, napadnout svého otce nožem a způsobit mu vážná zranění. Přímo na místě ho ošetřili středočeští záchranáři a pak jej vrtulníkem přepravili do nemocnice, kde je hospitalizovaný.

20ti letý mladý muž ihned po napadení z bytu utekl a zhruba po 40 minutách ho za pomoci donucovacích prostředků (hmaty, chvaty, hrozba namířenou střelnou zbraní) zadrželi v sousední obci policisté z berounské prvosledové hlídky, kteří se kromě dalších hlídek, psovoda a vrtulníku do pátrání po něm zapojili.

Mladý muž je v současné době v režimu zadržení umístěný v policejní cele. Případ je v gesci krajských kriminalistů, kteří v dané věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze zvlášť závažného zločinu vraždy ve stadiu pokusu.

Kriminalisté na místě, kde ke konfliktu došlo, pracovali až do brzkých ranních hodin. Dnešního dne pak budou probíhat další potřebné procesní úkony již se samotným zadrženým a podezřelým mužem.
 

mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
oddělení tisku a prevence
KŘP Středočeského kraje
10. října 2021

 

vytisknout  e-mailem