Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

4. Aktualizace - Místo bomby kufřík plný peněz

LIBERECKO - Původně podezřelý kufřík na čerpací stanici Agip v Londýnské ulici je zpět v rukách svého majitele. Zapomnětlivý řidič se pro něj ještě v sobotu večer vrátil.  

AKTUALIZACE 10. března 2014

Původně podezřelý kufřík, který se nacházel u jednoho ze stojanů čerpací stanice Agip na Londýnské ulici v Liberci, je nyní zpět v rukách svého majitele. Sedmašedesátiletý muž cizí státní příslušnosti se v sobotu večer vrátil zpět na čerpací stanici, aby našel svůj zapomenutý kufřík. Ten na čerpací stanici zapomněl ve chvíli, kdy hledal v kufru svého vozidla české peníze na zaplacení. Při hledání si svůj kufřík s osobními věcmi a penězi vyndal a položil na zem vedle vozidla, na který však následně zapomněl a z místa již odjel bez něj. Než si stačil uvědomit jeho ztrátu a vrátit se tak pro něj zpět, jeho nález na čerpací stanici způsobil pořádný rozruch. Když se však nakonec ukázalo, že v kufru jsou pouze osobní věci, kancelářské potřeby a peníze, policisté nalezený kufřík zajistili.

Ve večerních hodinách se na policejní služebnu Obvodního oddělení Liberec - Centrum přihlásil ke kufříku jeho majitel. Muž měl velké štěstí, že jeho kufřík skončil právě v rukách policistů, neboť jak se později ukázalo, byla v něm kromě osobních věcí, dvou fotoaparátů, velká finanční hotovost ve výši necelých 33 tisíc EUR, v přepočtu necelého 1 miliónu korun. Tuto částku měl jejich majitel určenou na obchody, které jej v následujících dnech čekaly. Muž tak nepřišel ani o korunu a všechny věci mu policisté v pořádku vrátili.

 

por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
tisková mluvčí ÚO Liberec
tel. 974 466 207, 725/900210
10. března 2014

 

 

AKTUALIZACE - 14,49 hod. - Po provedené prohlídce nalezeného kufříku se ukázalo, že v kufru jsou osobní věci a kancelářské potřeby. Přibližně po dvou hodinách policisté všechny ulice opět otevřeli a evakuovaní se mohli vrátit do svých domovů.

mjr. Jana Světlá
8. 3. 2014 15,00 hodin

 

AKTUALIZACE - 13,40 hodin na místě je pyrotechnik. Dále dojde k evakuaci osob ze 3 rodinných domů, které jsou v bezprostřední blízkosti čerpací stanice.

AKTUALIZACE - Kolem 13,20 hodin došlo k rozhodnutí o uzavření silnice číslo I/35 v obou směrech a uzavřena je i ulice Londýnská, jedná se o preventivní opatření. Odklon dopravy řídí policie.

Dnes v 11:15 hodin přijali policisté z operačního střediska na linku 158 oznámení od obsluhy čerpací stanice Agip, která se nachází v ul. Londýnská v Liberci ve směru na Děčín, že se u stojanu nachází podezřelý černý kufr.

Po příjezdu na místo nálezu policisté evakuovali všechny osoby. Provedeným šetřením a vytěžením kamerového systému bylo zjištěno, že řidič, který tankoval, tak tento kufřík zřejmě vyložil z vozidla a odjel. Jednalo se o osobní vozidlo s cizí státní poznávací značkou.

Na místo nálezu je vyslán psovod se speciálně vycvičeným psem na vyhledávání výbušnin a pyrotechnik. Čerpací stanice je dočasně uzavřena. O dalším průběhu Vás budeme  informovat.

mjr. Jana Světlá
8. 3. 2014

vytisknout  e-mailem