Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

177 tablet extáze

Policisté zadrželi muže, který měl u sebe velké množství tablet extáze a navíc byl na území ČR protiprávně. 

Celkem 177 tablet extáze ve dvou sáčcích nalezli policisté druhého policejního obvodu ukryté v bundě u jednoho z dvojice mužů, kterou hlídka kontrolovala v úterý nedlouho po jedné hodině ráno v Praze 2 na křižovatce ulic Jana Masaryka a Varšavská. Muži upoutali pozornost policistů především svým chováním. Když kolem nich služební vůz opakovaně projížděl, snažili se být „nenápadní“, několikrát se rozdělili a každý šel po jiné straně ulice nebo si podali ruku na rozloučenou, aby se o několik desítek metrů dále zase potkali.

V průběhu kontroly si muž s bundou nedokázal vzpomenout, jak se jmenuje a uváděl smyšlená jména, která neprocházela v policejních evidencích.  Proto byl předveden na odbor cizinecké policie, kde mu policisté na základě jeho otisků prstů nacionále i s datem narození, připomněli.  Důvod jeho zapírání byl hned jasný, má totiž  vysloven zákaz pobytu na území České republiky na neurčito za násilný trestný čin spáchaný v roce 2011.

Na policejní služebně, kam byl z „ciziny“ pětatřicetiletý muž předveden, se testem na drogy potvrdila i prvotní domněnka policistů, že se jedná o tablety extáze.

Případ je prověřován pro podezření z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázaní a bude řešen ve zkráceném přípravném řízení.

por. Mgr. Jan Rybanský - 8. července 2020

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem