Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

15 milionů za filmy

Nový Jičín - události 

Zahájili jsme trestní stíhání proti 38letému muži z Novojičínska pro spáchání zločinu porušení autorského práva, s vyčíslenou 15milionovou škodou. Případ vyšetřuje útvar hospodářské kriminality.

Nasdílením téměř tří tisíců filmů na hostingových serverech, způsobil vlastníkům děl více jak 15 milionovou škodu na ušlém zisku a půl milionovou škodu za rozmnožování těchto děl. Tohoto jednání se dopouštěl v období minimálně 4let.

Stejně jako mnoho jiných také on svým jednáním porušoval autorský zákon tím, že umožňoval distribuci takovýchto děl dalším osobám. Při domovní prohlídce jsme muži zajistili výpočetní techniku a datové nosiče.
Za toto jednání mu hrozí až 8let trestu odnětí svobody a také náhrada vzniklé škody.

Firmy zastupující autory a distributory děl, v tomto případě filmů a hudby, podávají trestní oznámení v zájmu ochrany svých klientů. Zákonnými způsoby se domáhají potrestání a náhrady škody.  


Kradl PB láhve

Fenomén krádeží propanbutanových lahví má dalšího odhaleného zloděje. V průběhu loňského roku se rozšířily krádeže PB lahví na celém území Novojičínska.

V těchto dnech jsme zjistili dalšího 23letého muže, který se této trestné činnosti dopouštěl. Naposledy v měsíci únoru letošního roku odcizil z areálu novojičínské firmy více jak čtyřicet propanbutanových lahví, s celkovou škodou přesahující 30 tisíc korun. Ve věci nadále provádíme vyšetřování se snahou odcizené láhve vrátit poškozené firmě. Pachatel se ke krádežím doznal.


por. Mgr. Petr Gřes
tiskový mluvčí
PIS Nový Jičín
 

vytisknout  e-mailem