Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

1.AKTUALIZACE - Žena po útoku neznámého pachatele zemřela

KRAJ - Krajští kriminalisté vyšetřují násilný čin, kdy zatím neznámý pachatel napadl nožem muže a ženu. Žena bohužel útok nožem nepřežila, muž je s těžkým zraněním hospitalizován v Krajské nemocnici Liberec. V souvislosti s napadením policisté pátrají po dvou mužích. 

Aktualizace:

V tuto chvíli uklidňujeme veřejnost, že v souvislosti s násilným činem, který se stal v pátek dopoledne v prodejně potravin v liberecké části Vratislavice nad Nisou, již nepátráme po dvou pachatelích. Kriminalisté již mají v moci muže, který zatím není v pozici obviněného, ale podezřelého, a provádějí důležité procesní úkony. Současně byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu  vraždy.

Více informací budeme moci sdělit až v následujících dnech.
 

6. 1. 2018
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

________________________________________________________________________________________________

V pátek, v půl desáté dopoledne, vyjížděli policisté do prodejny s potravinami ve Vratislavicích v ulici Dopravní. Uvnitř zatím neznámý pachatel napadl nožem dvě osoby, muže a ženu, a následně spolu s dalším mužem utekl.

Jako první přijela na místo hlídka policistů z Obvodního oddělení ve Vratislaviích, která poskytovala vážně zraněné ženě první předlékařskou pomoc a prováděla resuscitaci do příjezdu profesionálních zdravotníků. "Naši lékaři si zraněnou ženu převzali od policistů, pokračovali v resuscitaci zhruba čtyřicet minut, ale bohužel zranění bylo neslučitelné se životem a lékař konstatoval smrt," sdělil Michael Georgiev, mluvčí Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje. "Druhého zraněného jsme ošetřili přímo na místě a s těžkým zraněním převezli na traumacentrum Krajské nemocnice v Liberci", doplnit Georgiev.

V současné době jsou v pohotovosti prvosledové hlídky, psovodi a další desítky policistů, kteří v souvislosti s násilným činem pátrají po dvou mužích. K dispozici je v tuto chvíli popis pouze k jednomu z nich. Muž měl mít na sobě tzv. maskáčové kalhoty, tmavou bundu a na hlavě černou kapuci. Policisté rovněž prověřují dostupné kamerové záznamy, prověřují městskou hromadnou dopravu, ubytovny, spolupracují s Městskou policií Liberec.

V tuto chvíli probíhá detailní ohledání místa činu, kde kriminalisté zajišťují stopy a důkazní prostředky.


5. 1. 2018
mjr. Mgr. Vlasta Suchánková
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem